De Houtstaat, meubel – interieur – ontwerp is een jong bedrijf dat onder leiding staat van Hans Beelen.

Hij is al vanaf jonge leeftijd bezig met hout, dat hij er mee opgegroeid is mag dan ook zeker gezegd worden. Hij bouwde vroeger al hutten met vrienden en hielp zijn vader mee in het timmerbedrijf. Naast het werken met hout vindt hij het ook leuk om in zijn vrije tijd buiten in de tuin bezig te zijn en om te koken en te bakken.

Tijdens de studie VMBO-Kader koos hij met heel zijn hart voor de richting Bouwtechniek-Fijnhout. Werken in de grove bouw zag hij zichzelf niet doen. Op het VMBO leerde hij al veel over gereedschappen en maakte al zijn eerste meubeltjes. Na het behalen van zijn diploma stond er een nieuwe uitdaging voor de deur.

De keuze voor het Hout- en meubileringscollege(HMC) in Amsterdam was snel gemaakt. Het HMC is een van de meest toonaangevende scholen op gebied van meubel, inrichting, interieur en creativiteit. Tijdens de 4-jarige opleiding heeft hij veel meubels gemaakt en 6 verschillende stages gelopen bij uiteenlopende bedrijven, van grote interieurbouwers tot kleine ambachtelijke meubelmakerijen. Tijdens zijn opleiding kreeg hij al vragen of hij meubels voor anderen wilde maken of een tafel kon opknappen. Hij zag dit wel zitten en kon dit met school combineren. In 2014 is De Houtstaat, meubel – interieur – ontwerp opgericht. In 2016 heeft hij zijn opleiding afgerond, met het maken van een barglobe (houten wereldbol voor drank en glaswerk) en kon hij zijn diploma ondernemend meubelmaker niveau 4 in ontvangst nemen.

Hij vindt het geweldig om meubels en interieurs op maat te maken. Dat hij een meubel speciaal voor iemand op maat mag maken vindt hij het mooiste wat er is. Geduld en precisie zijn zijn sterke eigenschappen.